Site logo
Εργασία στην ευρώπη

Εργασία στην ευρώπη

By 8 Ιουλίου 2023 ΑΡΘΡΑ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Όσοι αποφασίσουν να απασχοληθούν σε χώρα μέλος της Ε.Ε., δεν χρειάζονται άδεια εργασίας ή άδεια παραμονής. Την εύρεση εργασίας στο εξωτερικό, διευκολύνουν το κοινό νόμισμα, το κοινό εργασιακό πλαίσιο, όπως και η κοντινή απόσταση. Υπάρχει πληθώρα επαγγελμάτων που προσφέρουν θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, παρόλο που στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι δείκτες ανεργίας παρουσιάζουν ανοδική πορεία όπως για παράδειγμα ο τομέας της πληροφορικής, η υγεία, ο τουρισμός, η εστίαση και οι κατασκευές.

Στην πύλη EURES μπορείτε να αναζητήσετε συμβουλές και πληροφορίες για τις κατάλληλες θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη, να ζητήσετε την αρωγή των 850 συμβούλων του δικτύου, να ενημερωθείτε για τις συνθήκες διαβίωσης κάθε χώρας, και τέλος να καταχωρήσετε το βιογραφικό σας, μέσω του υποδείγματος ευρωπαϊκού βιογραφικού σημειώματος το οποίο και διατίθεται σε 20 γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πληροφορίες θα βρείτε εδώ:

site: europass.cedefop.europa.eu/el/documents/curriculum-vitae
site: europass.cedefop.europa.eu/el/documents/curriculum-vitae
site: ec.europa.eu/eures/main.jsp?acro=faq&lang=el&catId=2566&parentCategory=2566site: ec.europa.eu/eures/home.jsp?lang=elsite: career.aegean.gr/ergasiaka_themata_ekswteriko_Ypersindeseis.htm

Τηλεφωνική υπηρεσία χωρίς χρέωση για συμβουλές και πληροφορίες: 00800 3212254.

Θέσεις Εργασίας στην Ευρώπη από τον oaed:
site: oaed.gr/Pages/SN_73.pg

Σημαντική βοήθεια μπορούν επίσης, να προσφέρουν το τοπικά υποκαταστήματα εταιριών εύρεσης εργασίας, οι αγγελίες εφημερίδων της υποψήφιας χώρας, όπως και σχετικά websites με αγγελίες εργασίας.

site: eurograduate.com
site: eurojobs.com
site: eurosciencejobs.com/
site: WorkCircle.co.uk/European
site: Englishlanguagejobs.com
site: Simplyhired.com
site: Indeed.com
site: Monster.com
site: Jobserve.com
site: jobs.ac.uk (Αγγλία)
site: pole-emploi.fr/accueil/ (Γαλλία)
site: arbeitsagentur.de (Γερμανία)
site: careerjet.de (Γερμανία)

site: cosmos-jobs.gr (Ελλάδα)

site: cosmosjobs.com (Ελλάδα)

Τα έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας σε κάθε περίπτωση είναι:

– Βιογραφικά, συστατικές επιστολές, βεβαιώσεις προϋπηρεσίας.
– Μεταφράσεις επίσημης αρχής από τα πτυχία και τις σπουδές σας
– Διαβατήριο – ταυτότητα
– έντυπα E * ( σταδιακά αντικαθίστανται με τα νέα έντυπα, για τα οποία θα βρείτε πληροφορίες εδώ: site: europa.eu/youreurope/citizens/work/social-security-forms/index_el.htm

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η γνώση Αγγλικών και η γνώση της γλώσσας της χώρας που επιθυμούμε να εργαστούμε, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα επιτυχίας στην αρχική μας αναζήτηση.

Εάν επιθυμείτε να εργαστείτε σε όλη την Ευρώπη, επικοινωνήστε με την COSMOS JOBS,  στο 2310 887424 και θα σας προτείνουμε την κατάλληλη θέση εργασίας που ταιριάζει στις δεξιότητες σας.

Σύνδεση

Εγγραφή

Ξεχασμένος Κωδικός

Share